İHSANGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU

ihsangazi meslek yüksek okulu 2013-2014 Akademik  yılında Mimarlık ve Şehir Planlama, Adalet, Laborant ve Veteriner Sağlık olmak üzere üç bölüm ile öğretime başlamıştı

Yüksekokulumuz Kastamonuya 30 km uzaklıktaki İhsangazi ilçesinde 85 000 mlik geniş bir alanda kurulmuştur.

İhsangazi Meslek Yüksekokulu öğrencilerine verdiği kaliteli eğitimi geniş labratuvar imkanları ile desteklemektedir.

Veteriner Araştırma ve Uygulama Laboratuvarımızda, son teknoloji otomatik kan sayım cihazı ile 13 farklı hayvan türünde Tam Kan Sayımı, otomatik biyokimyasal analiz cihazı ile yine farklı hayvan türlerinde karaciğer ve böbrek enzimleri (ALT, AST, ÜRE, CRE) başta olmak üzere, 10 adet serum biyokimyasal enzim, 15 adet genel biyokimyasal parametre ve 3 adet elektrolit değerlendirilebilmektedir. İdrar biyokimyasal analiz cihazı ile de idrardaki pH, nitrit, spesifik gravite (özgül ağırlık), askorbik asit, glukoz, bilirubin, ürobilinojen, keton, lökosit, protein, kalsiyum, kreatinin, mikroalbumin analizleri yapılabilmektedir.

Ölçme Tekniği Labratuvarımızda 3 Adet Gnss Cihazi, 7 Adet Totalstation, 5 Adet Teodolit, 6 Adet Nivo, 1 Adet Sayısal Nivo  ile yükseklik ölçmeleri, alım ve  aplikasyonlar, hassas jeodezik ölçümler yapılabilmektedir.

Bilgisayar Labratuvarında Netcad, Mapinfo gibi birçok mesleki program ile donatılmış 40 adet bilisayar bulunmaktadır.