TEMA İHSANGAZİ GÖNÜLLÜ SORUMLULUĞU

DÜNYA SU GÜNÜ ve ORMAN HAFTASI ETKİNLİKLERİ

TEMA İhsangazi Gönüllü Sorumluluğu, doğa ve doğal kaynakların korunması için ilçede farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla, “22 Mart Dünya Su Günü” kapsamında dünyada büyüyen su krizine dikkat çekmek için, ilçede yer alan anaokulu ve lisede çeşitli etkinlikler düzenledi.

24.03.2015 Salı günü İhsangazi Anaokulu’nda Yavru Tema etkinliği olarak, Dünya Su Günü bilgilendirme eğitimi ile 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında çiçek tohumu ekimi yapılmıştır. Minik öğrencilere doğa sevgisini aşılamak ve sorumluluk duygularını güçlendirmek için saksılara çiçek tohumları ekilip, suyun canlılar için önemi anlatılarak, ekilen tohumlara can suyu verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, İhsangazi Anaokulu Müdiresi Sayın Nurhan ŞENSİZ ile Anaokulunu personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aynı etkinlik kapsamında, 26.03.2015 Perşembe günü İhsangazi Çok Programlı Lisesi’nde TEMA standı kurularak, lise öğrencilerine Genç TEMA ve Dünya Su Günü ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerinve okul personelinin yoğun ilgisiyle karşılaşılan etkinlikte, çok sayıda Gönüllü kazanımı sağlandı.

Ayrıca, 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında Kastamonu İl Kapsamında daha önce 19 Mart’ta yapılması planlanan, ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen ve 06.04.2015 Pazartesi günü İhsangazi’ye bağlı Akkaya Köyü’nde yapılması planlanan fidan dikimi etkinliğine tüm ilçe halkı etkinliğe davet edildi.