HARİTA VE KADASTRO PROGRAMI

Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü – Harita Kadastro programı 2012 yılında kurulmuş, 2013-2014 itibariyle öğretime başlamıştır.

Harita Ve Kadastro Programının Amacı

Yapı projelerinde altlık olarak kullanılan harita ve planların yapılmasında harita mühendislerine yardımcı eleman yetiştirmektir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan

Harita kadastro programı, yükseköğretimde Mimarlık ve Şehir Planlama alanında 120 ECTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlayan mezunlar  Harita ve Kadastro alanında Ön lisans derecesine sahip olunur.

Bölümün Olanakları

Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü – Harita Kadastro programı örgün eğitim vermektedir. Programda 2 Harita Mühendisi öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Harita ve Kadastro programına; Bilgisayar destekli projelendirme ile ilgili bilgisayar programları öğretilmekle birlikte anlaşmalı firmalar ile sertifikalı eğitimler düzenlenmekte, arazi uygulamaları yaptırılmakta, Haritacılıkla ilgili aletlerin kullanımı sağlanmaktadır.

Ölçme Laboratuvarı

Harita kadastro programımızın ölçme laboratuvarında

3 adet GNSS

7 adet Total Station

1 adet Elektronik Nivo

5 Adet Teodolit

6 adet nivo

6 adet el tipi Gps

6 adet Elektronik uzunluk ölçer

bulunmaktadır.

Harita ve Kadastro Programının Ders İçeriklerine Buradan Ulaşabilirsiniz.

Mimarlık ve Şehir Planlama