2019 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB-1001) önerilen projelerin bilimsel değerlendirmeleri tamamlanmıştır. 1001 programı kapsamında sunulan 2.226 proje önerisinden 1.861’i bilimsel değerlendirmeye alınmış ve değerlendirme sonucunda 271 proje önerisinin desteklenmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda, Üniversitemiz İhsangazi Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi G. Ülke ÇALIŞKAN’ın yürütücülüğünde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nuray EMİN ile birlikte hazırlanarak sunulan kapsamlı araştırma projesi önerisi kabul edilmiştir.

Danışmanlığını Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Gözde R. ÖZALP’in üstlendiği projede, Fazıl Boyner Sağlık Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nesrin İÇLİ ve İhsangazi Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik Bölümü akademik personeli Dr. Orçun İŞLER ÖZGÜN de yardımcı araştırmacı olarak yer almaktadır.

Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubuna (TOVAG) sunulan 326 proje arasından desteklenmesine karar verilen proje ile ülkemiz öz kaynaklarının kullanımı ile cerrahi işlemler sonucu gelişen vücut içi adezyonların önlenmesinde kullanılacak yeni nesil biyomalzeme üretimi gerçekleştirilecektir.

Desteklenen bilimsel araştırma projesinin Üniversitemize hayırlı olmasını diler, proje ekibindeki Hocalarımızı tebrik eder ve başarılarının devamınıdileriz.

IMG 20190903 WA0004